Kurser

Friends

 

Vid frågor kontaka Emelie på utbildning@hoglandetsbk.se


Valpkurs

8 tillfällen, 1 100kr, inkl. Fika & Kurslitteratur

Kursledare: 

På valpkursen lägger vi fokus på kontakt och positivt ledarskap. Där valpen får social träning genom lek, följsamhet, inkallning, hantering mm. Målet är att du och din hund ska fungera tillsammans.

 


Grund,- Unghundskurs

8 tillfällen, 1 000kr, inkl. Fika

Kursledare: Ann Lindén, Bodil Axelsson

När valpen börjar få knäck i lurarna är det dags att anmäla sig till den här kursen. Det är en fortsättningskurs från valpkursen, och har man inte gått valpkurs så är det ingen fara på taket, hos oss hjälper vi alla som vill göra något med sin hund.
I den här kursen utvecklar man sitt ledarskap ytterligare med fortsättning på momenten från valpkursen plus fler moment med mer störning.

 


Fortsättning Grundkurs

8 tillfällen, 1 000kr, inkl. Fika

Kursledare: Kicki Swenson, Rebecca Ljungqvist

En fortsättning från grund-unghundskursen som arbetar mot allmänlydnadspasset som är ett verktyg att använda i vardagen. Här arbetar man mycket med att befästa och utveckla de moment som började i valpkurs som utvecklades i grundkursen och får också en inblick i några olika träningsgrenar.

 


Tävlingförberedande kurs

8 tillfällen, 1 200kr, inkl. Fika

Kursledare:

För dig som vill börja tävla med din hund. 

 


NoseWork, Nybörjare

4 tillfällen, 750kr, inkl. Fika & Startpaket

Måndagkvällar, 4 mars, 11 mars, 25 mars, 1 april

Kl. 18.30-20.30

Kursledare: Emelie & Åsa Ekelund

I den här grenen börjar man med sin hund inomhus och visar och lär hunden doften Ekalyptus.

 


NoseWork, Fortsättning, Utomhus, Fordon

4 tillfällen, 750kr,inkl. Fika

Måndagkvällar, 8 april, 15 april, 29 april, 6 maj

Kl. 18.30-20.30

Kursledare: Emelie & Åsa Ekelund

I fortsättningen utökar man sökområdet med Ekalyptusdoften och är även ute och får prova på fordonsök. Efter den här kursen kan man gå vidare och anmäla sig till ett doftprov, och klarar man det provet kan man börja tävla inom den här grenen.

 


Nosework, Fortsättning 2

4 tillfällen, inkl. fika

Kursledare: Emelie & Åsa Ekelund

En fortsättningskurs för dem som vill fortsätta med nosework och få mer träning.

 


Rallylydnadskurs, Nybörjare, Fortsättning, eller en rolig aktivitet för både hund & förare

4 tillfällen, 600kr inkl. Fika

Torsdagkvällar, 11 april, 25 april, 2 maj, 9 maj

Kl. 18.00-20.00

Kursledare: Bodil Axelsson

En superaktivitet för både hund och förare som passar alla raser och åldrar och som bygger på samspel och glädje! Här gäller det att få med sin hund samtidigt som man själv ska läsa skyltar på vad man ska göra.

I första klassen använder man koppel vilket gör att denna kurs passar dig som har en hund som du inte kan ha lös men ändå kunna göra något kul tillsammans

Till Nybörjarkursen behövs allmän vardagslydnad såsom sitt, ligg, stå och det är bra om hunden kan gå bredvid dig men det behöver inte vara ¨ett fot¨ i den bemärkelsen utan att du har kontroll på hunden. Du behöver ingen förkunskap utan man går genom allt med regler och skyltar tillsammans.

Vi lovar att du får skratta mycket och därmed blir det ett glatt humör på både hund och förare.

 


Spårkurs 

4 tillfällen, 600kr, inkl. Fika

Kursledare:

Alla hundar kan spåra oavsett ras eller ålder. Här går vi igenom grunderna i personspår och tittar på vad man kan använda sig av vid olika miljöer! Spår är en jättebra aktivering för din hund där ni har roligt tillsammans. Det är en kurs som passar till dig som vill börja tävla och till dig som bara vill ha en kul aktivering med din hund.
 
 

 

Vi kan även erbjuda privatlektioner, om du har något visst problem eller behöver lite exktra hjälp i träningen för 200kr/timme

Kontakta Emelie Ekelund, utbildning@hoglandetsbk.se för mer info

 

Viktigt att veta innan kursstart!

  • Information inför kursstart-klicka här
  • Valpen ska vara 12 veckor & vaccinerad för att delta, är det precis på gränsen gå första tillfället utan hund så har du med dig kunskap till nästa träningstillfälle!
  • Du behöver vara medlem för att gå kurs, kvitto på kursinbetalning ska vara med till första kurstillfället, samt vaccinationsintyg.
  • Betalning av kurs, Bankgiro 606-9025
  • Kontaktperson kurs; Emelie Ekelund; utbildning@hoglandetsbk.se

Intresseanmälan

Enligt personuppgiftslagen krävs samtycke för att spara personliga data, såsom t.ex. namn och kontaktuppgifter. När Du registrerar Dina uppgifter i detta formulär så sparas de i vårt register, och Din registrering blir därför också ett godkännande för att spara uppgifterna. 

  

 
 

 

Samarbetspartner

sfr-logo